Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

Ambivalens érzés számomra ezt a bemutatkozást magamról fogalmazni.  Kerestem a mondatokat, kitöröltem, újrakezdtem... Végül úgy döntöttem, itt, ezen az oldalon kicsit  mesélhetek az érzéseimről, hasonlóan, mint amikor a Kliensek beszélnek magukról. Hiszem, hogy így leszek hiteles. A hitelesség nagyon fontos nekem. Hiteles pedig úgy lehetek, ha megélem, átélem mindazt, amiben segíteni szeretnék másoknak. És fontos számomra, hogy ne csak a megéléseimre és megtapasztalásaimra támaszkodva akarjak segítő lenni, hanem e mellé tegyek alapos szakmai tudást. Ezért nagyon sokat tanultam az elmúlt években, célom volt, hogy hiteles segítő lehessek. És ismerve magamat, ezután is tanulni fogok. A tanulást is úgy tekintem, ahogy a célok elérésében is gondolkodom: - utazásként gondolok rájuk. Úton lenni jó. Elégedetté tesz. Örömöt okoz számomra. A saját személyes jóllétem eléréséhez fontosak ezek az érzések. Így tudok a Klienseim jóllétén is velük együtt dolgozni. Célom hozzásegíteni Önt is ahhoz a változáshoz, amely változással Ön is eléri saját személyes céljainak  megvalósulását. És megtapasztalhatja a jóllét érzését.

Ambivalens érzéseimben van izgalom, magabiztosság, öröm is, mely időnként átvált feszültségbe, kétkedésbe. Izgalmas, mert még sosem volt saját weboldalam. Az önreklámozás sosem volt erősségem, így feszültséget is okoz, mert mi van, ha nem írok elég jót. Aztán megnyugtatom magam, mivel magamról írok, rosszat nem írhatok. És meggyőzöm magam, már sokszor megéltem - a Klienseim szemében csillogó hála érzése megerősít, jót cselekszem. Öröm, mert a belső utazásom során eljutottam ide, ahová évek óta készülök. 

És akkor jöjjenek a tények:

Egészségfejlesztő, Mentálhigiénés szakemberként dolgozom egy egészségügyi intézményben a kardiológiai és légzőrendszeri rehabilitáció területén, illetve egy szegedi középiskolában. Munkám során egyéni és csoportos foglalkozásokat, oktatásokat vezetek. Életmódváltoztatás, életvezetés, a káros distresszel történő megküzdés, dohányzás leszokás támogatás, családi-, munkahelyi konfliktus helyzetek témája szerepel leggyakrabban a mindennapi beszélgetéseink során. Mindezek hátterében szinte mindig fellelhető valamilyen érzelmi, lelki nehézség, melyek nem hagyhatók figyelmen kívül és amelyekkel dolgozni szükséges a sikeres változás eléréséhez. 

Életutam során nagy gyakorlatot szereztem különféle életkorú és személyiségű, eltérő társadalmi helyzetben lévő emberekkel történő kapcsolatépítésben, kommunikációban.  

Tanulmányaimnak köszönhetően eszköztáram magába foglalja az információ átadást, direktivitást, nondirektivitást, feltétel nélküli elfogadást, megértő figyelmet, empátiát, bizalmi légkör kialakítást, holisztikus szemléletet. A segítő a segítő beszélgetés során a saját személyiségével is dolgozik. A hozott probléma, nehézség jellegétől függően a tanácsadás, life coaching vagy segítő beszélgetés irányába indulva vezetem Klienseim a megoldás irányába. Sok esetben az egyéni munka mellett, helyett, érdemes csoportban dolgozni. A csoport támogató ereje nagy erőforrást tud jelenteni nehéz élethelyzetekben az egyén számára. Tematikus csoportokban kiemelt témákkal foglalkozom.

Tanulmányaim:

  • Integratív mentálhigiéné másoddiplomás képzés: SZTE BTK Pszichológia Tanszék
  • Rekreációszervező és egészségfejlesztő BsC, egészségfejlesztő specializációval: SZTE JGYPK Alkalmazott Egészségtudományi  és Egészségfejlesztési Intézet
  • Szülésznő: OKJ, 
  • Orvostanhallgató 3 év SZTE ÁOK- nem fejeztem be
  • Általános ápoló és asszisztens: Egészségügyi Szakközépiskola Békéscsaba

Egyéb tanulmányaim a teljesség igénye nélkül:

  • Csoportos dohányzás leszokás támogató specialista
  • Mentorképző Tréning
  • Coaching képző Tréning 
  • Vezetőképző Tréning 

​Munkámat számlaképesen végzem. A számlán szereplő lehetséges TEÁOR számok: 8559, 7022, 8690. A vállalkozás alanyi adómentes, így ÁFA fizetési kötelezettség a feltűntett árakat nem terheli .

25791181_1652650511460177_1881176221240273178_o.jpg