Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészségfejlesztés

Sokszor kaptam ezt a kérdést: -Mit csinál egy egészségfejlesztő? Kaptam véleményt is: -Az egészséget nem lehet fejleszteni! -amivel persze sosem vitatkozom, hisz mit lehet mondani erre érdemben. 

Az oldalaimon igyekszem képet adni a tevékenységemről, mit is csinál egy egészségfejlesztő, ezen belül mivel foglalkozom én szívesen.  Itt röviden szeretnék az erdőben bolyongó  ember szimbólumával élni ehhez. A problémáink, nehézségeink  útvesztője egy sűrű sötét erdőben történő bolyongáshoz hasonlíthatók leginkább.

Ha eltévedünk az erdőben, csak bolyongunk egyre kétségbeesettebben a sűrű, sötét fák közt. Nem találjuk a kiutat. Pedig az út ott van, lehet karnyújtásnyira tőlünk, de nem látjuk a fáktól. Ezért érdemes megkeresni a legmagasabbat, felmászni rá, és felülről lenézve könnyen látható, merre van a kiút, a megoldás.  Vagy a madár is könnyen látja, hisz magasan szállva az út jól látható. Nos. Én ezt a fát,  egy biztonságos légkörben segítek megtalálni és felmászni rá, vagy szárnyat adni a repüléshez. Onnan már megláthatjuk a kiutat, hogy merre vezet az utunk. 

Az egészségfejlesztő kicsit oktat, kicsit nevel, kicsit támogat, kicsit felsegít, kicsit utat mutat, kicsit segít az úton maradásban. Vagy éppen sokat. Amire épp szükség van. Mindezt úgy, hogy meghagyja a Kliens kezében saját életének felelősségét. 

Beszélgetéseink során támogatást nyújtok ahhoz, hogy a Kliens számára láthatóvá váljon önmaga előtt a saját akadálya. Ehhez  szükséges a Kliens részéről saját gondolkodásmódjának megismerése, nézőpontjának változtatása, az értékrendjei meglátása. Így fejlődhet tudatosan. Egészségfejlesztőként ebben a tudatosságban segítem a hozzám fordulókat. 

 

Menüpontok

Gyakorlat

Cikkek: 0

Elmélet

Cikkek: 0